Caz şocant în Austria: Un bărbat şi-a împuşcat fiul în cap, iar apoi s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat şi-a împuşcat fiul în cap, chiar în şcoala pe care micuţul o frecventa. Apoi, bărbatul a încercat să fugă, iar când a fost prins s-a sinucis, a anunţat poliţia din Sankt Polten, localitatea unde s-a petrecut drama.

"În dimineaţa de 25 de mai, un băiat de 7 ani a fost rănit grav fiind împuşcat de tatăl său în vârstă de 37 de ani într-o şcoală primară din Sankt Polten", a precizat poliţia regiunii Austria de Jos (nordul ţării), într-un comunicat.

Copilul a fost dus de urgenţă la spitalul din oraş pentru a fi operat, a precizat poliţia.

"Starea copilului este foarte critică (...)viaţa sa este în pericol", a declarat pentru televiziunea publică ORF un responsabil din cadrul poliţiei judiciare din Austria de Jos, Klaus Prenning.

Conform ORF, bărbatul l-a luat pe fiul său din sala de clasă, l-a dus în apropierea vestiarelor şi l-a împuşcat în cap de la distanţă mică.

Televiziunea afirmă că acesta a căutat-o şi ce fiica sa în sala de clasă şi că aceasta a asistat la dramă. Poliţia a confirmat că tatăl a luat-o pe fată din clasă, însă nu a putut spune dacă aceasta a asistat sau nu la dramă. Ea a fost găsită în altă parte a clădirii.
Psihologii au fost trimişi la faţa locului pentru a se ocupa de elevi.

După căutări de aproape o oră, poliţiştii l-au localizat pe tatăl care fugise cu automobilul pe autostradă. Vehiculul era răsturnat într-un şanţ.

În interior a fost găsit corpul bărbatului care s-a împuşcat în cap probabil în timp ce conducea, cauzând ieşirea de pe carosabil a maşinii, transmite poliţia.

O anchetă este în curs pentru a determina originea dramei, ale cărei cauze sunt "probabil legate de probleme familiale", a adăugat poliţia.

Bărbatul, descris ca fiind violent, avea de câteva zile interdicţie de a se întoarce la domiciliul său.

În momentul incidentului, forţele de intervenţie ale serviciilor de salvare se aflau în incinta şcolii pentru a le explica elevilor meseria lor. Prezenţa acestora a permis o intervenţie medicală foarte rapidă în cazul băiatului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite