Austria: Români arestaţi pentru furtul cadavrului miliardaruluilui Friedrich Karl Flick

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a prins infractorii care au furat cadavrul milionarului german
Poliţia a prins infractorii care au furat cadavrul milionarului german

Poliţiştii austrieci au rezolvat unul dintre cele mai bizare cazuri, după ce duminică au fost arestaţi mai mulţi români şi unguri, care în urmă cu un an au "răpit" din cimitir coşciugul multimiliardarului Friedrich Karl Flick, decedat în 2006, şi au cerut recompensă familiei, scrie presa austriacă.

"La un an după un furt spectaculos, coşciugul şi cadavrul multimiliardarului german de origine austriacă Friedrich Karl Flick a reapărut. Coşciugul a fost găsit, potrivit poliţiei austriece, în Ungaria, unde au şi fost arestaţi cei şase infractori, de origine română şi ungară", scrie Kurier. Presa din Austria califică acest caz ca fiind unul dintre "cele mai curioase şi mai bizare" cu care s-a confruntat poliţia.

Cei şase bărbaţi din România şi Ungaria au fost reţinuţi duminică la Budapesta şi apoi predaţi, împreună cu coşciugul, poliţiei din Austria. Poliţia din oraşul austriac Kärnten efectuează o analiză criminalistică asupra coşciugului, după care acesta va fi predat familiei. Se pare că interiorul coşciugului ar fi rămas neatins, dar exteriorul ar fi suferit unele daune.

Potrivit ziarului german Bild, infractorii unguri şi români ar fi cerut familiei Flick imediat după răpirea cadavrului, în noiembrie 2008, o recompensă care se ridica la mai multe milioane de euro.

Familia miliardarului susţine că nu ar fi plătit nicio recompensă şi spune că prin acţiunile poliţiei a luat sfârşit "un coşmar".

"Sufletul soţului meu decedat poate să-şi găsească acum liniştea", a spus văduva lui Flick.

Industriaşul Friedrich Karl Flick a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Germaniei, estimându-se că averea sa ar putea depăşi şase miliarde de euro. În 1985, după vânzarea imperiului Flick, omul de afaceri s-a mutat în Austria, care îi oferea facilităţi de impozitare mult mai avantajoase. În 1990, după două mariaje eşuate, Flick s-a căsătorit cu Ingrid Ragger, o femeie cu 30 de ani mai tânără ca el. Acest eveniment a ţinut prima pagină a presei de scandal în acea perioadă.

Cei doi locuiau într-o impunătoare vilă pe marginea lacului Wörther, iar în 1999 Ingrid a născut gemeni. Flick a murit la vârstă de 79 de ani, la 5 octombrie 2006, şi a fost îngropat în cavoul familiei la Velden, sub o placă de granit grea de câteva tone.

Poliţia nu a reuşit, în cercetările sale de după "răpire", să stabilească cum au reuşit infractorii să mute această placă de granit şi să fure coşciugul şi cadavrul fără să lase vreo urmă. Ingrid Flick a oferit imediat după dispariţia cadavrului o recompensă de 100.000 de euro pentru informaţii care ar putea duce la găsirea acestuia, dar timp de un an poliţia nu a primit niciun indiciu.

Presa austriacă mai remarcă o ironie a sorţii, având în vedere că era cunoscut faptul că miliardarul Friedrich Flick s-a temut întrega sa viaţă să nu fie răpit. "Se pare că de ceea ce i-a fost teamă în timpul vieţii nu a scăpat după ce a murit", a comentat presa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite