ETA a anunţat încetarea "permanentă, generală şi verificabilă" a focului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un comunicat difuzat astăzi, banda teroristă bască a anunţat că renunţă definitiv la atentate şi la violenţă, la patru luni de la precedentul anunţ de încetare a focului, considerat atunci "insuficient" de către Guvernul Spaniei.

Banda teroristă ETA a anunţat astăzi, prin intermediul unui comunicat, încetarea focului "permanentă, generală şi verificabilă". Această încetare a focului, "care poate fi verificată de către comunitatea internaţională", reprezintă, conform comunicatului "angajamentul ETA faţă de un proces de soluţionare definitivă şi finală a confruntărilor armate", scrie El Pais.

Cu scenografia obişnuită, trei persoane cu capetele acoperite de "cagule" şi cu steagurile Ţării Bascilor şi Navarrei şi a regelui Sancho Garces al Navarrei (Acvila Neagră) în spate, comunicatul este citit de un bărbat şi nu de o femeie, ca în ocaziile anterioare.

Anunţul de încetare a focului al ETA a sosit imediat după una din cele mai mari manifestaţii în favoarea drepturilor prizonierilor ETA, care a avut loc în acest weekend. "Izquierda Abertzale" dorea ca acest comunicat să apară înaintea manifestaţiei, dar nu a fost aşa.

Citeşte pe adevarul.es când a avut loc ultimul anunţ de încetare a focului al ETA, de ce a fost primit cu reticenţă şi când a fost ultimul atentat mortal al bandei teroriste în Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite