VIDEO Ucigaşul din Norvegia îşi plănuise atacul din anul 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anders Behring Breivik, bărbatul de 32 de ani care a comis atentatul şi crimele din Oslo, îşi planificase atacurile cu mult timp înainte.

Principalul suspect în cazul masacrului de la Oslo, în urma căruia au murit peste 90 de persoane,  este de părere că atacurile teroriste au fost „oribile, dar necesare“, iar anchetatorii nu sunt siguri că suspectul ar fi fost implicat singur în atacuri.

Mai mult, conform oamenilor legii, Breivik ar fi plănuit atacul încă din anul 2009, atunci când a scris un jurnal de 1.500 de pagini, intitulat „2083 - A European Declaration of Independence". El a povestit cu lux de amănunte totul,  precizând că terorismul este „modul de a trezi masele“. În plus, el s-a descris ca fiind „cel mai mare monstru de la al Doilea Război Mondial încoace“.

Citiţi şi editorialul "Norvegia: un Oklahoma City, nu un World Trade Center!"

El a urcat pe Youtube, la 22 iulie, un filmuleţ în care este promovată lupta împotriva Ismalului şi apare cu o armă în mână. Imaginile apar la sfârșitul clipului de 12 minute, intitulat „Knights Templar 2083".

Pe numele lui Anders Behring Breivik au fost stabilite două capete de acuzare pentru terorism, norvegianul considerat responsabil pentru atentatele de ieri din Oslo urmând să apară în faţa judecătorilor peste trei zile. Breivik riscă până la 21 de ani de închisoare.

image
image
image

Norvegia, avertizată că nu poate face faţă unui atac terorist

Conform presei internaţionale, care citează mai multe documente WikiLeaks, Norvegia fusese avertizată, încă din anul 2009, că serviciile secrete norvegiene „nu pot ţine pasul“ cu teroriştii, ţara fiind ameninţată de un posibil atentat.

În documentele WikiLeaks de la acea dată se preciza că Norvegia nu îşi face probleme în privinţa Al Qaida, deoarece această grupare teroristă nu reprezintă o ameninţare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite