De ce au ajuns poliţiştii norvegieni atât de târziu pe insula masacrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii forţelor speiale de intervenţie din Norvegia au explicat presei internaţionale de ce oamenii legii au ajuns pe insula Utoya, acolo unde Anders Behring Breivik a omorât zeci de persoane, la aproape două ore de la deschiderea focului.

Conform poliţiltilor, acţiunea forţelor speciale a fost îngreunată de absenţa unui elicopter care să-i transporte pe oamenii legii pe insulă, dar şi de lipsa unei ambarcaţiuni care să faciliteze accesul acestora în locul masacrului. Reprezentanţii echipei de intervenţie au precizat că poliţia a fost alertată abia la 50 de minute de la declanşarea atacului, deoarece atunci au auzit oamenii mai multe împuşcături în zona lacului.

Deplasarea oamenilor legii de la sediu până la lac a durat aproximativ 20 de minute, dar aceştia au mai avut nevoie de încă 20 de minute pentru a găsi o barcă şi a putea ajunge pe insulă. „Au fost probleme cu transportul pe insula Utoya. A fost greu sa gasim niste ambarcatiuni", a declarat şeful poliţiei din Oslo, Sveinung Sponheim.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite