Un atentat cu bombă, produs în Ministerul Ordinii Publice din Atena, a omorât un oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pachet în care era ascunsă o bombă a explodat, joi seară, în sediul Ministerului Ordinii Publice din Atena, Grecia, provocând moartea şefului serviciului de securitate al ministrului.

Explozia, descrisă de poliţie ca fiind "foarte puternică", s-a produs la doar câţiva metri de biroul ministrului, Michalis Chryssohoidis, prezent în clădire în momentul exploziei.

Victima în biroul căreia s-a produs explozia a fost identificată ca fiind Georges Vassilakis, de 52 de ani. Etajul şase, unde coletul capcană a sărit în aer, a fost serios afectat.

Premierul elen Georgios Papandreou a afirmat că este vorba de un "atac terorist". 

"În timp ce ţara şi oamenii noştri se luptă zilnic pentru a ieşi din criză, nişte criminali laşi vor să ne atace democraţia. Vor primi răspunsul pe care-l merită, nu numai din partea statului, ci şi din partea întregii societăţi. Teroriştii nu-şi vor atinge obiectivele", a spus Papandreou, într-o comunicat citat de AFP.

Bomba reprezintă primul atac ce vizează inima aparatului de securitate grec, petrecut în ciuda prezenţei poliţiei elene la intrarea în minister.

"Nu ne este teamă, vom continua să luptăm", a declarat Chrysohoidis după explozie. "Personal, am pierdut un colaborator preţios şi un prieten", a adăugat el, în mod evident şocat.

Presa locală se întreabă cum a putut trece coletul de măsurile de securitate draconice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite