Italia: Sicriul unui celebru prezentator TV a fost furat din cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un furt macabru a avut loc ieri la Dagnete (pe malul Lacului Maggiore, nordul Italiei). Sicriul în care se află trupul neînsufleţit a lui Mike Bongiorno a dispărut din cimitir.

„Regele quizz-urilor", Mike Bongiorno, nu-şi găseşte pacea după moarte. Cunoscutul prezentator a murit la vârsta de 85 de ani, în septembrie 2009.

Este considerat unul dintre cele mai longevive personaje de televiziune; a debutat o dată cu programele experimentale ale televiziunii Naţionale italiene în anii '50, iar ultimul program prezentat a fost cu o săptămână înainte de a muri., scrie adevarul.it.

Prezentatorul a fost înmormântat în cimitirul din Dragnete (Arona, 120 de kilometri nord-est de Torino), în cripta familiei. Dragnete este o aşezare cu mai puţin de 500 de locuitori, iar cimitirul nu se bucură de măsuri de singuranţă excepţionale.

Lovitură uşoară

Acesta a fost probabil şi principalul motiv care a determinat o bandă probabil compusă din 4-5 oameni să fure sicriul. Macabrul furt a fost constatat ieri, de un pensionar care merge zilnic să aşeze flori la mormântul soţiei.

Hoţii au spart cripta cu ciocanul şi au scos sicriul din cimitir printr-o gaură făcută în gard. Cel mai probabil sicriul a fost furat pentru o cerere de răscumpărare care încă nu a apărut. Carabinerii au deschis o anchetă pentru a identifica făptaşii.

Italia nu se confruntă pentru prima dată cu acest tip de furt. În 2001, tot în zona Torino a fost furat sicriul bancherului Enrico Cuccia. Făptaşii au fost prinşi când încercau să şantajeze banca la care lucrase Cuccia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite