Operaţiunea "Odyssey Dawn" din Libia costă Spania 25 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În total, în ultimii ani, Guvernul spaniol a cheltuit în jur de 5 miliarde de euro în misiunile internaţionale la care a luat parte. Cea mai costisitoare a fost cea din Afganistan.

Misiunea din Libia poate costa Guvernul Spaniei minim 25 de milioane de euro, potrivit declaraţiei date ieri de Ministerul Apărării, care a subliniat că doar participarea la zona de excludere aeriană are un buget de 10 milioane de euro, iar participarea navală costă 5 milioane de euro pe lună (aceasta din urmă se va prelungi la 3 luni). În total, Spania ar cheltui minim 25 de milioane de euro până la încheierea misiunii din Libia.

Aceste cheltuieli se adaugă importantului cost al prezenţei militare spaniole la misiunile internaţionale, scrie ABC. O factură totală care ajunge la 5 miliarde de euro. Ultima plătită de Zapatero, corespunzând anului 2010, a fost de 776,3 milioane de euro, conform bilanţului prezentat de ministra Apărării, Carme Chacon, în faţa Comisiei de Apărare din Congresul Deputaţilor. Această factură corespunde celor şapte misiuni internaţionale realizate în 2010 (Afganistan, Liban, lupta contra pirateriei, EUTM-Somalia, Uganda, Haiti şi Bosnia-Herţegovina).

Citeşte pe adevarul.es care au fost cele mai costisitoare misiuni militare pentru Spania şi ce efective a trimis statul spaniol la operaţiunea din Libia.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite