FOTO Peste 500 de imigranţi nord-africani salvaţi de pe o navă eşuată lângă Lampedusa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de imigranţi din Libia, aflaţi la bordul unei nave care a eşuat în apropiere de portul insulei Lampedusa, au fost salvaţi ieri, a anunţat Paza de Coastă italiană.

"Am reuşit să salvăm toate persoanele. Nu credem că există victime", a declarat Vittorio Alessandro, purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă italiene, citat de AFP.

Ambarcaţiunea a eşuat în apropiere de portul din Lampedusa, iar numeroase persoane, printre care şi femei, şi copii, se aruncaseră în mare. Nava se îndrepta spre Malta, dar a fost escortată de Paza de Coastă malteză spre Lampedusa.

În ultimele 24 de ore, alţi 2.000 de imigranţi clandestini au debarcat pe insulă, transmite informazione.it. Ultimii au păşit pe teritoriul italian astăzi dimineaţă. Ambarcaţiunea eşuată cu cei peste 500 de libieni a fost interceptată de forţele marine în cursul zilei de ieri iar, în noaptea de sâmbătă spre duminică, alte 178 de persoane au necesitat ajutorul Pazei de Coastă italiene.

De la începutul anului, aproximativ 30.000 de imigranţi au debarcat în Italia. Ei provin din ţările Africii de Nord, mai ales din Tunisia şi Libia unde au avut loc conflicte armate puternice.

Vezi GALERIE FOTO pe adevarul.it


Populaţia italiană de pe insula Lampedusa este nemulţumită de afluxul masiv de imigranţi nord-africani

image

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite