Bomba artizanală găsită în metroul din Roma nu putea exploda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivul a fost găsit într-o garnitură care circulă pe linia B
Dispozitivul a fost găsit într-o garnitură care circulă pe linia B

Mecanicul unui convoi al liniei B de metrou din Roma a găsit în timpul unei inspecţii la capăt de linie un dispozitiv explozibil.

UPDATE 16.15

Bomba găsită astăzi la capătul liniei de metrou Rebibbia conţinea pulbere explozivă şi nişte ţevi, dar nu putea exploda pentru că era executată rudimetar. Aceasta este concluzia primarului Romei, Alemanno, citat de ANSA.

Nu s-a înregistrat nicio întrerupere în funcţionarea metroului, iar staţia Rebibbia nu a fost închisă.

***********

O bombă de construcţie artizanală a fost găsită astăzi într-un vagon de metrou din Roma, informează APCOM. Anunţul a fost făcut de către biroul de presă al companiei de transport public din capitală, ATAC.

Descoperirea a fost făcută astăzi în jurul orei 10.00, de către conductorul garniturii în timpul inspecţiei garniturii de la capătul liniei, la Rebibbia.

Dispozitivul se afla într-o sacoşă pentru cumpărături, aşezată sub un scaun. Artificierii au izolat zona pentru a verifica potenţialul exploziv al bombei.

Gianni Alemanno, primarul Romei a declarat acum câteva minute pentru ADNKronos că a fost vorba de un gest demonstrativ şi că "bomba a fost dezamorsată".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite