Comuniştii părăsesc din nou şedinţa de alegere a preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Votul diasporei ar putea da pre;edintele
Votul diasporei ar putea da pre;edintele

Deputaţii comunişti din Repubglica Moldova, reuniţi în această dimineaţă, au decis să părăseasca sala în momentul în care Parlamentul va supune la vot candidatura lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte al ţării.

Încercarea de a da ţării un preşedinte de astăzi este ultima. Dacă scrutinul va eşua, Parlamentul riscă să fie dizolvat pentru a doua oară în acest an şi noi alegeri vor trebui organizate cel mai probabil în toamna anului viitor.

Marian Lupu este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte, însă pentru a putea fi ales are nevoie de opt voturi din partea taberei comuniste. Dacă nu se întruneşte cvorumul, alegerile pot fi din nou repetate.

Comunistul Victor Stepaniuc şi Vladimir Ţurcan şi au declarat public că sunt împotriva alegerilor anticipate la anul. "Pledez pentru evitarea alegerilor anticipate. Acesta înseamnă vot pentru şeful statului, iar dacă va fi doar candidatura lui Lupu, atunci înseamnă vot pentru Lupu ", a spus Ţurcan.

De asemenea, PCRM l-a avertizat şi pe Vladimir Ţurcan pentru declaraţiile făcute.

De altfel, Alexandru Petcov, membru al Comitetului Central al PCRM, a declarat că partidul are trădători în rânsul membrilor.

În aceste condiţii, comuniştii au anunţat luni că Victor Stepaniuc va fi exclus din partid dacă va rămâne în sală.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite