Spania duce ajutoare în Tunisia şi Libia cu un avion românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Spaniei a închiriat un avion McDonnell Douglas MD 82 de la compania românească Jetran Air, a cărei pachet majoritar de acţiuni este deţinut de omul de afaceri Ovidiu Tender.

În această după-amiază, Ministerul Afacerilor Externe spaniol va trimite un avion cu cinci tone de ajutoare umanitare, printre care alimente, medicamente, pături şi corturi pentru refugiaţii de la graniţa Tunisiei cu Libia. Avionul a fost închiriat de Guvernul Spaniei de la compania românească Jetran Air, susţine cotidianul ADN.

Avionul, susţine ministra, va transporta ulterior, după descărcarea ajutoarelor, 4.000 de refugiaţi egipteni înapoi în ţara lor, în trei zboruri zilnice, timp de o săptămână, răspunzând, astfel, apelului ONU de a interveni şi a ajuta refugiaţii de la graniţa dintre cele două state nord-africane, Tunisia şi Libia, unde se estimează că se află circa 75.000 de refugiaţi din Libia şi Egipt.

Pe lângă avionul ce va zbura cu ajutoare în Tunisia, un alt avion va fi trimis în oraşul libian Bengasi, pentru a duce ajutoare umanitare şi cetăţenilor Libiei din oraşul eliberat de revoluţionari. "Vom continua să ducem ajutoare umanitare, pentru că în acet moment Tunisia nu poate să facă singură faţă tuturor necesităţilor. Dar nu vom trimite ajutoare doar în Tunisia, ci vom deschide un coridor umanitar şi cu Libia, mai ales cei din zona Bengasi", a declarat ministra Afacerilor Externe, Trinidad Jimenez, la decolarea avionului aparţinând românilor de la Jetran Air.

Citeşte şi:

Spania evacuează 4.000 de refugiaţi egipteni de la graniţa Libiei cu Tunisia

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite