VIDEO Zeci de incendii de vegetaţie au izbucnit sâmbătă în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de incendii au izbucnit în Grecia, sâmbătă, mai multe locuinţe aflându-se în pericol.  O mănăstire şi o tabără de copii din apropierea Atenei au fost evacuate, autorităţile elene anunţând că nu au fost înregistrate victime.

Mai multe persoane şi-au părăsit locuinţele de teama fumului, în timp ce alţii au rămas să-şi protejeze casele, folosindu-se de furtunuri cu apă şi crengi. Peste 150 de pompieri, şase avioane şi patru elicoptere echipate cu tunuri de apă s-au deplasat în sud estul Atenei, în regiunea Attica.

Înteţite de vântul puternic, flăcările s-au extins cu repeziciune, 45 de incendii de vegetaţie fiind semnalate în întreaga ţară. Numai în jurul capitalei au izbucnit şapte incendii.

Acum, două focare le mai dau pompierilor bătăi de cap, dar aceştia dau asigurări că situaţia este ţinută sub control, potrivit Reuters.

Acestea sunt primele incendii din Grecia, în această vară, după ce anul trecut, zeci de case şi mii de hectare de vegetaţie au fost distruse de flăcările devastatoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite