13 deținuți au murit în timpul unei revolte dintr-o închisoare turcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți deţinuţi, aflaţi într-o închisoare din Turcia, şi-au pierdut viaţa, în urma unui incendiu provocat deliberat, în timpul unei revolte. Poliția estimează că ar fi vorba de 13 de cadavre, informează BBC.

Potrivit informaţiilor locale, deţinuţii au murit asfixiaţi, după ce unii dintre ei au dat foc păturilor şi paturilor, din închisoarea Sanliurfa, în sud-estul Turciei. Incendiul a izbucnit după ce deținuții au dat foc unei celule în care se aflau 18 persoane.

Alţi cinci deţinuţi au fost duşi la spital. Angajaţii închisorii au reuşit să aducă focul sub control, înainte de a se răspândi în alte zone ale închisorii.

Închisoarea Sanliurfa include, de asemenea, mai multe pavilioane destinate deţinuţilor politici, printre care se află un deputat la Partidului prokurd al Păcii şi Democraţiei (BDP), au precizat responsabili din cadrul forţelor de securitate.

Incidentul a determinat mobilizarea trupelor de jandarmerie şi de poliţie în vecinătatea închisorii, în faţa căreia numeroase persoane s-au adunat pentru a afla veşti despre soarta celor cunoscuţi, notează Agepres.

Revolta a fost declanşată de deţinuţii care au vrut să protesteze faţă de condiţiile precare de viaţă din celule, unde lipseşte aerul condiţionat, în pofida temperaturilor foarte ridicate, a informat postul de televiziune NTV.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite