Zapatero, de partea lui Nicolas Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Executivului spaniol s-a situat de partea Franţei şi a lui Sarkozy în problema expulzării ţiganilor români, cerând Comisiei Europene să deschidă o investigaţie, dacă e de părere că s-a încălcat dreptul comunitar.

Preşedintele Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero a susţinut, după prima reuniune a semestrului sub preşedenţia Belgiei în UE, referitor la polemica provocată de expulzările ţiganilor români din Franţa, că Uniunea Europeană trebuie să respecte procedurile şi că, dacă CE (Comisia Europeană) crede că s-a comis o încălcare a dreptului comunitar, să deschidă o anchetă, informează Terra.

Şeful Executivului spaniol a explicat că "taberele ilegale" sunt o "practică rea", a cerut să nu fie judecate apriori deportările făcute de Franţa, până când Comisia Europeană nu le investighează şi a apreciat explicaţiile oferite de Guvernul de la Paris. Restul ţărilor UE, de asemenea, s-au situat de partea lui Sarkozy.

Într-o conferinţă de presă ţinută după finalizarea Consiliului European, care a abordat problema expulzărilor ţiganilor români şi bulgari, Zapatero a caracterizat acuzaţiile făcute Franţei de către comisarul de Justiţie, Viviane Reding, ca fiind "absolut nepotrivite". Totodată, preşedintele Guvernului Spaniei a considerat "relevante" justificările Franţei pentru expulzări.

Citeşte pe adevarul.es ce a declarat Zapatero referitor la acuzaţiile comisarului pentru Justiţie, Viviane Reding şi ce "rival" tradiţional al preşedintelui Guvernului spaniol este de acord cu acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite