WWF îi retrage regelui Spaniei titlul de preşedinte de onoare al organizaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţii organizaţiei non-guvernamentale WWF au decis, sâmbătă, în sedinţă extraordinară să-i retragă Regelui Juan Carlos I al Spaniei titlul de preşedinte onorific, pe care acesta îl deţinea încă din 1968, anul în care s-a fondat ONG-ul.

Decizia, luată sâmbătă de asociaţii organizaţiei într-o şedinţă extraordinară organizată în Grădina Botanică din Madrid, vine după ce regele a fost surprins la o vânătoare de elefanţi în Botswana, în luna aprilie.

"Deşi acest tip de vânătoare este legal, gestul a fost considerat de către mulţi dintre asociaţi ca fiind incompatibil cu preşedinţia de onoare a unei organizaţii internaţionale precum WWF, care apară natura şi mediul înconjurător şi care face eforturi pentru a apăra speciile pe cale de dispariţie", se arată în comunicatul de presă emis de WWF şi citat de cotidianul spaniol El Pais.

Asociaţii WWF au votat în proporţie de 94% în favoarea deciziei de a-i retrage titlul onorific regelui. Astfel, au fost 226 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă". Pentru destituirea din funcţie a regelui ar fi fost suficiente două treimi dintre sufragii.

Participarea monarhului la vânătoarea de elefanţi a stârnit indignare în rândul spaniolilor, dar şi a străinilor, mai menţionează comunicatul emis de WWF.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite