VIDEO Voronin face declaraţii şoc despre evenimentele din aprilie 2009: Valeriu Boboc a fost aruncat de la geamul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin ar putea fi anchetat penal în legătură cu protestele din aprilie
Vladimir Voronin ar putea fi anchetat penal în legătură cu protestele din aprilie

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat aseară, la Pro TV Chişinău, că una dintre victimele violenţelor din aprilie 2009, Valeriu Boboc, a fost lovit şi aruncat de la geamul Parlamentului, relatează Jurnalul de Chişinău.

UPDATE 13:00 Tudor Darie: Tânărul aruncat de la geam nu este Valeriu Boboc, ci Ion Ţâbuleac

Jurnalistul moldovean Tudor Darie, care a relatat din stradă evenimentele de anul trecut de la Chişinău, afirmă că tânărul aruncat pe geamul Parlamentului de la Chişinău ar putea fi Ion Ţâbuleac, nu Valeriu Boboc, aşa cum a declarat anterior fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin.

"Voronin a lansat 'o bombă' informaţională şi pretinde că Boboc ar fi fost aruncat peste geamul Parlamentului. Ceva nu se leagă, aşa-i? Cum e posibil ca un tânăr aruncat de la etajul 3 sau 4 să aibă doar urme ale unor lovituri? Orice medic legist va explica că, în cazul unui deces în urma căderii de la o anumită înălţime, moartea persoanei este însoţită de grave leziuni corporale, fracturi ale membrelor etc. Or, Valeriu Boboc nu are astfel de semne. În schimb, aceste semne le are… exact… Ion Ţâbuleac, o altă victimă a protestelor anticomuniste din 7 aprilie!", scrie Darie, pe blogul său.

"Unde e adevăr şi unde e minciună? Nu ştiu! Cert este că Voronin ar putea să fi gafat (e posibil oare?), făcând publică o informaţie, care până acum era secretă. Procuratura Generală ar trebui să investigheze şi versiunea de mai sus", conchide Tudor Darie.

Potrivit versiunii oficiale a Procuraturii din Republica Moldova, Ion Ţâbuleac, o altă victimă a protestelor din 7 aprilie, a murit după ce s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, de unde a căzut, decedând în urma impactului cu solul.

Boboc a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi un copil de doi ani

În vârstă de 23 de ani, Valeriu Boboc a fost găsit mort în noaptea de 7 spre 8 aprilie.

Fostul preşedinte a afirmat că a primit o informaţie de la Ministerul de Interne, potrivit cărora Valeriu Boboc a fost aruncat de la geamul patru al Parlamentului, unde a fost găsit de forţele de ordine.

"Am informaţii că a fost lovit şi aruncat de la etajul trei sau patru peste geam şi găsit sub peretele Parlamentului. Aşa m-au informat organele care au început a controla clădirile statului atunci, noaptea târziu", a spus Voronin.

Întrebat cine anume l-a informat despre găsirea unui cadavru sub peretele Parlamentului, Vladimir Voronin a răspuns: „Cine? Papuc (Gheorghe Papuc, fostul ministru de Interne n.r.) sau cine-o mai semnat acolo”.

Declaraţia lui Vladimir Voronin este inedită pentru că, până în prezent, structurile de forţă au vehiculat ideea că Valeriu Boboc a fost găsit mort în regiunea Arcului de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi nu sub peretele Parlamentului, aşa cum a declarat, luni seară, fostul preşedinte.

Anterior, experţii internaţionali au precizat că Valeriu Boboc a decedat în urma loviturilor puternice. Valeriu Boboc a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi un copil de doi ani. În noiembrie 2009, familia sa a primit un apartament în Chişinău din partea premierului Vlad Filat.

Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM) susţine în continuare că la 7 aprilie a fost o lovitură de stat şi spune că pentru prima dată aude că în noaptea aceea s-au tras focuri de armă. Referitor la acea dată, afirmă că agenţii serviciului de pază şi protecţie au apărat cu arma în mână biroul său, care astfel a rămas neatins de protestatari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite