Voronin către liderii AIE: Discutăm doar după dizolvarea Parlamentului şi stabilirea alegerilor anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin atacă România şi pe Băsescu
Vladimir Voronin atacă România şi pe Băsescu

Deputaţii comunişti vor relua dialogul cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) doar după dizolvarea Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor anticipate, a declarat astăzi liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, relatează Jurnal de Chişinău.

"Vrem să primim un răspuns clar despre data dizolvării Parlamentului, data alegerilor anticipate şi conţinutul modificării articolului 78 (al Constituţiei). Vreau să aflu aceste trei lucruri de la AIE. Noi suntem pregătiţi pentru un dialog", a afirmat preşedintele PCRM .

Voronin a spus că PCRM va angaja "discuţii şi tratative" doar după ce preşedintele moldovean va "numi" data alegerilor anticipate.

Anterior, şeful statului a declarat că nu va face niciun anunţ în acest sens până la 16 iunie.

Însă, Voronin a subliniat că în cazul în care Alianţa doreşte un "compromis, atunci trebuie să se grăbească". În cazul în care nu va exista un compromis, "după 16 iunie, când trebuie dizolvat Parlamentul, AIE se va transforma într-o grupare de uzurpare a puterii", a continuat Voronin. El a subliniat, de asemenea, că PCRM va susţine un proiect de modificare a artricolului 78 doar în cazul în care acesta prevede ca preşedintele să fie ales de Parlament şi doar în cazul în care toate modificările se aplică doar pentru următorul Parlament.

Voronin s-a declarat nemulţumit faţă de modificarea Codului Electoral, criticând în special prevederile privind organizarea de alegeri în străinătate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite