Voronin a înmânat aproape 100 de ordine şi medalii după 5 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin a înmânat aproape 100 de ordine şi medalii după 5 aprilie
Voronin a înmânat aproape 100 de ordine şi medalii după 5 aprilie

După evenimentele din 5 aprilie până în prezent, în baza decretelor semnate de preşedintele în exerciţiu al R. Moldova, Vladimir Voronin, cel puţin 95 de persoane au primit ordine şi medalii. Potrivit Ziarului de Gardă, este vorba despre colaboratori ai Servicului moldovean de Informaţii şi Securitate, ai Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, ai poliţiei, medici militari, colaboratori ai preşedinţiei şi

Recent a fost decorat cu ordinul "Gloria Muncii" Oleg Reniţă, directorul agenţiei de presă de stat "Moldpres". Tot recent şi-a ridicat "Ordinul de Onoare" Oleg Podolko, director general al Instituţiei Federale de Stat "Marino", Federaţia Rusă.

Ziarul de Gardă precizează că după ce Ministerul Dezvoltării Informaţionale a fost criticat pentru includerea în listele de alegători a mai multor persoane moarte sau cu domiciliul schimbat, atât ministrul Pavel Buceatchi, cât şi Valentin Foros, şef de direcţie la Centrul Resurselor Informaţionale de Stat "Registru", au fost onoraţi cu distincţii de stat foarte importante.

Printre persoanele decorate figurează şi procurorul general al Ucrainei şi un înalt demnitar al autoriăţii vamale ucrainene, aceste decrete fiind semnate de Vladimir Voronin la scurt timp după reţinerea de către autorităţile ucrainene a omului de afaceri Gabriel Stati şi a colaboratorului acestuia, care au fost ulterior predaţi autorităţilor poliţieneşti din Moldova.

Au primit distincţii 15 colaboratori ai preşedinţiei R.Moldova, lista începând cu Mark Tkaciuk, şeful staff-ului electoral al Partidului Comuniştilor.

Au mai primit medalii:

- 5 deputaţi comunişti
- 5 colaboratori ai Servicului moldovean de Informaţii şi Securitate
- 4 angajati ai Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei
- 5 colaboratori ai Protecţiei de Stat
- ambasadori
- colaboratori ai Ministerului de Externe
- primari.

Printre medaliaţi sunt şi câteva zeci de cadre medicale, în frunte cu Stanislav Groppa, contracandidatul cu zero voturi al Zinaidei Grecianîi la postul de preşedinte al R.Moldova.

Au mai fost decoraţi şi directori de licee de unde au fost expulzaţi tineri pentru faptul de a fi participat la protestele anticomuniste din centrul Chişinăului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite