Voronin îşi negociază imunitatea penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin îşi negociază imunitatea penală
Voronin îşi negociază imunitatea penală

Cele patru partide democrate din Republica Moldova îşi negociază „liniştea“ la guvernare, preţul fiind asigurarea imunităţii penale pentru preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, scrie „Jurnal de Chişinău“.

Citiţi şi:


Această soluţie a fost avansată, în ultimele zile, de mai mulţi analişti, care au comparat situaţia lui Voronin cu cea a lui Boris Elţîn, în Rusia, şi cea a lui Eduard Şevarnadze, în Georgia.

Mai mulţi jurişti au explicat că liderul Partidului Comunist ar putea fi tras la răspundere pentru împiedicarea exercitării libere a dreptului la vot, pentru şantaj, pentru abuz de putere sau pentru profanarea simbolurilor naţionale.

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Alexandru Tănase, a negat existenţa unor astfel de negocieri. Pe de altă parte, mai mulţi oameni de afaceri apropiaţi comuniştilor şi-au scos din ţară averile, după ce au extras sume mari de bani din rezervele valutare ale Băncii Naţionale.

Este foarte posibil ca Vladimir Voronin să provoace alegeri anticipate, dacă nu îşi asigură imunitatea.

Comentariul critic la adresa României, dar şi a Uniunii Europene şi Statelor Unite, publicat joi, de oficiosul comunist „Moldova Suverană“ ar putea fi un indiciu al intenţiei preşedintelui de a declanşa anticipate, care nu ar putea avea loc decât în 2010, conform legii electorale.

Astăzi, Voronin pleacă în concediu, în Turcia, şi se va întoarce pe 15 august. Anterior, şeful statului spusese că nu va pleca în vacanţă, până când nu va fi ales un nou preşedinte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite