Voronin, condamnat să trăiască pe strada "7 aprilie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Chişinău intenţionează să redenumească strada Serghei Lazo, pe care locuieşte liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, în "7 Aprilie", în memoria evenimentelor de anul trecut, relatează Ştirea Zilei.

"Credem că e binevenit ca această stradă să poarte numele de 7 aprilie, pentru că e în apropiere de locul unde au avut loc acele evenimente. În plus, în faţa Parlamentului va fi şi monumentul în memoria victimelor torturii", a spus primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Totodată, autorităţile locale urmează să decidă şi schimbarea denumirii unei străzi în Grigore Vieru, până la 14 februarie, când s-a născut poetul.

Vineri, fostul ministru de Interne al Republicii Moldova Gheorghe Papuc a declarat că toate ordinele primite de poliţie la 7 aprilie au fost date de fostul preşedinte Vladimir Voronin

"Zilele de 7 şi 8 aprilie, când au avut loc protestele anticomuniste ale tinerilor, reprimate violent de guvernarea comunistă, au fost momentul adevărului pentru mulţi cetăţeni din R. Moldova. Atunci mulţi au înţeles că discursul european al guvernării comuniste este lipsit de substanţă. Un adevăr afirmat şi înainte de mulţi experţi şi politicieni, personalităţi publice de la Chişinău şi din exteriorul R. Moldova. Dar, de asemenea, acest moment de adevăr a avut un impact negativ asupra relaţiilor noastre cu vecinii, în special cu România, cu Ucraina, dar şi cu UE, pentru că după 7 aprilie se observa practic o îngheţare a relaţiilor noastre cu Bruxelles", consideră analistul Victor Chirilă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite