Voronin bate la poarta Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai patru zile de vizita ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, la Chişinău, preşedintele Vladimir Voronin se arată din ce în ce mai dornic să intre în graţiile Moscovei.

În plină campanie electorală pentru alegerile legislative din aprilie, liderul de la Chişinău spune că ar fi de acord să semneze o declaraţie cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, privind reglementarea transnistreană după principiul integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul unei întâlniri trilaterale la care să participe şi preşedintele rus Medvedev.

Într-un interviu acordat publicaţiei ruse Kommersant, Vladimir Voronin a declarat că rezultatul cel mai bun al întâlnirii trilaterale din martie - cu Medvedev şi Smirnov - ar fi ca liderul transnistrean să poată fi convins de faptul că reglementarea trebuie făcută cu menţinerea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Declaraţia respectivă ar trebui semnată nu de Voronin şi de Medvedev, ci de Voronin şi Smirnov. „Dar este devreme să discutăm în acest moment despre aceste lucruri, pentru că o asemenea declaraţie nu există încă nici măcar în proiect”, a precizat Voronin.

Întrebat cine ar putea apropia poziţiile diametral opuse ale Chişinăului şi Tiraspolului, preşedintele Republicii Moldova a spus că speranţa cea mai mare este, „în mod firesc”, la Moscova, „chiar dacă Smirnov este imprevizibil”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite