Iurie Roşca, ales de Voronin succesor la preşedinţia ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Popular Creştin-Democrat (PPCD) Iurie Roşca, numit recent vicepremier în guvernul de la Chişinău, afirmă că Vladimir Voronin i-a propus funcţia de preşedinte al ţării, informează Jurnal de Chişinău, care citează publicaţia de limbă rusă Moldavskie Vedomost.

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din raionul Donduşeni, Iurie Roşca a povestit cum Vladimir Voronin l-a chemat şi i-a spus că el este cel mai de încredere succesor la funcţia de şef al statului. Potrivit lui Roşca, acest lucru se întâmpla după "trădarea" lui Marian Lupu. Fost şef al Parlamentului şi unul dintre cei mai populari politicieni din ţară, Lupu s-a retras din Partidul Comuniştilor şi a preluat conducerea Partidului Democrat din Moldova, conducând lista acestuia la alegerile anticipate.

"În timpul discuţiei, Voronin mi-a spus că îmi încredinţează funcţia de vicepremier pentru a ameliora relaţiile cu România şi ulterior pentru a-mi oferi posibilitatea de a candida la funcţia de preşedinte al ţării", a anunţat Roşca.

"Voronin m-a ales în calitate de viitor preşedinte, aşa cum în R.Moldova, eu sunt unicul politician independent", a spus Roşca, precizând că acest  lucru nu poate fi spus despre liberali şi Marian Lupu, care "este omul lui Lucinschi".

În opinia lui Roşca, violenţele de la 7 aprilie au fost organizate de Petru Lucinschi, sub conducerea Moscovei şi României, care au sperat că după aceste violenţe, Transnistria va intra sub influenţa Rusiei, iar Basarabia-sub influenţa României, potrivit NewsIn. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite