Grigore Eremei: "Voronin nu şi-a iubit niciodată poporul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Eremei: "Voronin nu şi-a iubit niciodată poporul"
Grigore Eremei: "Voronin nu şi-a iubit niciodată poporul"

Ultimul prim-secretar ale Partidului Comunist din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (fbruarie - august 1991), Grigore Eremei, a declarat că unica soluţie pentru depăşirea impasului politic în care se află în prezent Republica Moldova ar fi retragerea preşedintelui în exerciţiu, Vladimir Voronin, din toate funcţiile-cheie din stat.

Pensionar în prezent, Grigore Eremei (74 de ani) se manifestă ca un critic incisiv al lui Voronin.

"Domnul Voronin este foarte hapsân de putere", a declarat Eremei miercuri, într-un interviu acordat Europa Liberă, în opinia căruia liderul comuniştilor de la Chişinău ar trebui să rămână "un simplu deputat şi lider al comuniştilor" şi nimic mai mult.

"Voronin nu a iubit niciodată poporul moldovean, iar tot ceea ce a făcut el a fost doar de dragul imaginii sale", a adăugat fostul funcţionar comunist, apreciind că "domnul Voronin a condus autoritar ţara, recurgând la zeci de arestări ale unor persoane importante".

"Să-şi ceară scuze în faţa poporului şi să nu se mai laude atâta că a făcut prea multe, pentru că ţara se află într-o stare gravă", a adăugat acesta.

Partidul Comunist Moldovenesc a făcut parte din Partidul Comunist al Uniunii Sovietice. Elita politică din RSS Moldovenească a fost una dintre cele mai fidele Moscovei.

Scurt CV Grigore Eremei

  • viceprim-ministru şi prim-viceprim-ministru al Sovietului de Miniştri din RSS Moldovenească (1970-1980)
  • prim-secretar al Partidului Comunist din R.S.S. Moldovenească (5 februarie 1991 până la scoaterea în afara legii a partidului, la 23 august 1991)
  • ambasador al Republicii Moldova în Belarus (1993 - 1994)
  • ambasador al Republicii Moldova în România, Grecia şi Cipru (1994 - 1998)
  • deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pe listele Blocului pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă (1998-2001)
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite