Vladimir Voronin: SUA au şantajat Moldova pentru fiecare militar trimis în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

Vladimir Voronin, fostul preşedinte al Republicii Moldova, a acuzat Statele Unite de şantaj. Potrivit acestuia, Republica Moldova a fost şantajată de SUA pentru a trimite militari în Afganistan în schimbul a 262 de milioane de dolari, sprijinul financiar oferit recent de administraţia americană, informează Jurnal de Chişinău.

Statele Unite ale Americii şantajează Republica Moldova pentru fiecare militar trimis în operaţiunile de menţinere păcii din străinătate, susţine preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Citiţi şi:

SUA promit sprijin Republicii Moldova

VIDEO Victimele lui Voronin îşi povestesc drama

VIDEO Bătălia pentru modernizarea Moldovei

Fostul preşedinte moldovean a declarat că oficialii americani l-au şantajat în perioada mandatului său prezidenţial pentru a trimite militari în Irak în schimbul unor ajutoare acordate prin intermediul programelor americane destinate ţărilor sărace, scrie Jurnal de Chişinău.

Voronin a acuzat autorităţile de la Chişinău că au primit sprijin american în valoare de 262 de milioane de dolari pentru a accepta să detaşeze militari moldoveni în Afganistan.

Nu piere lumea fără credite. Viaţa unui om este mai preţioasă decât nişte milioane de dolari, a precizat Voronin, care a amintit de războiul purtat de Uniunea Sovietică în Afganistan, în urma căruia au murit câteva sute de militari moldoveni.

Autorităţile de la Chişinău, însă, nu sunt de acord cu declaraţia lui Voronin: Republica Moldova trebuie să fie parte integrantă a sistemului politic mondial şi pentru acest lucru trebuie să participe inclusiv în misiuni de menţinere a securităţii. Nimeni nu poate condiţiona o ţară suverană să facă sau să nu facă ceva, a declarat Vlad Filat, actualul premier al Republicii Moldova.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite