Putin: ,,Europa este ca un hamster cu gura plină"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin, premierul Rusiei
Vladimir Putin, premierul Rusiei

,,Europa este un hamster care şi-a umplut gura cu alune şi nu le poate înghiţi". Aprecierea îi aparţine premierului rus Vladimir Putin, care a participat la o dezbatere cu politologi si experţi internaţionali, la unul dintre cele mai luxoase restaurante din Moscova.

Premierul rus, Vladimir Putin, a fost extrem de binedispus şi a glumit cu oaspeţii săi la un restaurantul moscovit sâmbătă seara, relatează BNN. El a comparat Uniunea Europeană cu ,,un hamster care şi-a umplut gura cu alune (n.r. - noile state membre) şi pe care nu le poate înghiţi". Putin a reconfirmat că se va înscrie în cursa prezidenţială de anul viitor, sugerând că are planuri mari pentru Rusia pentru următorii 10-15 ani.

Îl admiră pe Berlusconi

Întrebat de demisia lui Silvio Berlusconi de la şefia guvernului de la Roma, Putin a avut numai cuvinte de laudă la adresa politicianului italian. „Mă leagă de domunul Berlusconi o relaţie strânsă şi personală. Cred că este unul din marii politicieni ai Europei de azi", a declarat premierul rus în cursul întâlnirii care a durat mai bine de trei ore. ,,Ce mă face să-l admir este sinceritatrea sa. Nu vreau să jignesc pe nimeni, însă în politica europeană rar întâlneşti oameni ca el", a adăugat Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite