Vladimir Voronin a numit premierul interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin a numit premierul interimar
Vladimir Voronin a numit premierul interimar

Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, l-a numit în funcţia de premier interimar pe ministrul justiţiei Vitalie Pârlog. Fostul premier Zinainda Greceanîi şi-a dat demisia în urmă cu o zi. Activitatea în funcţie a lui Pârlog va începe la 14 septembrie.

"În legătură cu survenirea situaţiei de incompatibilitate şi imposibilitatea exercitării atribuţiilor sale de către prim-ministrul în exerciţiu, în vederea asigurării continuităţii în admiterea treburilor publice pînă la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, în temeiul unor articole din Constituţia Republicii Moldova şi din Legea despre statutul deputatului în Parlament, preşedintele Republicii Moldova a semnat decretul, potrivit căruia Vitalie Pârlog, ministru al justiţiei, se desemnează, din data de 14 septembrie 2009, în calitate de prim-ministru până la formarea noului Guvern", se precizează în decretul lui Voronin.

 Gestul Zinaindei Greceanîi a fost urmat de încă cinci miniştri şi trei funcţionari la nivel de miniştri adjuncţi care sunt deputaţi pe listele Parlamentului Comuniştilor. Deputaţii din noul Parlament au la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între funcţia de deputat şi o altă funcţie remunerată, relatează NewsIn.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite