Vlad Filat: Suntem gata sa renunţăm la referendumul pentru o nouă Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (de la stânga la dreapta) Mihai Ghimpu, Serafim Urecheanu, Vlad Filat şi Marian Lupu
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (de la stânga la dreapta) Mihai Ghimpu, Serafim Urecheanu, Vlad Filat şi Marian Lupu

Primul ministru moldovean, Vlad Filat, a declarat, ieri, la Bălţi că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) va renunţa la referendumul pentru amendarea Constituţiei, dacă avizul experţilor străini va fi unul negativ, relatează agenţia DECA-press.

"Procesul de modificare a Constituţiei prin referendum va decurge în câteva etape, dintre care una este expertizarea măsurilor de către experţii europeni. Dacă avizul acestora va fi unul negativ, noi suntem gata să renunţăm la plebiscit", a explicat Vlad Filat.

El a adăugat că modificarea Constituţiei urmăreşte consolidarea ţării, iar acest proces nu trebuie să provoace tensiune.

Joi, premierul a anunţat că textul viitoarei Constituţii va fi discutat, în mod obligatoriu, cu experţii Comisiei de la Veneţia, iar modificările electorale cu cei de la Consiliul Europei pentru că realizarea acestor obiective ar fi imposibilă fără susţinerea partenerilor externi.

AIE a anunţat, marţi, că pentru adoptarea noii Constituţii se va organiza un referendum până la mijlocul lunii iunie. Scopul noii constituţii este acela de a se alege un nou şef al statului, evitându-se alegerilor anticipate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite