Vlad Filat şi Igor Smirnov se vor întâlni în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul moldovean Vlad Filat se va întâlni neoficial cu liderul transnistrean Igor Smirnov în Germania, la sfârşitul acestei săptămâni, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică de marţi.

Întâlnirea va avea loc în cadrul Conferinţei internaţionale pentru consolidarea măsurilor de încredere între cele două părţi aflate în conflict.

Filat a spus în şedinţa de Guvern că întâlnirea cu Smirnov ar putea pregăti terenul pentru reluarea negocierilor oficiale în format 5+2, în contextul în care la 2 septembrie este preconizată o nouă rundă de consultări cu privire la soluţionarea conflictului transnistrean.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a oferit ulterior mai multe detalii despre întâlnirea lui Filat cu Smirnov. "Scopul acestei întâlniri este continuarea dialogului pentru reluarea transportului feroviar de mărfuri pe teritoriul Transistriei, restabilirea legăturilor telefonice directe şi discutarea cazului Ilie Cazac", a precizat Carpov.


Aceasta ar fi cea de a treia întâlnire între cei doi. Ultima dată s-au întâlnit la Tiraspol, la meciul de fotbal dintre Dacia Chişinău şi Iskra Rîbniţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite