Vizita lui Traian Băsescu, în pregătire la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu
Mihai Ghimpu

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anunţat astăzi că a dat dispoziţie pentru pregătirea invitaţiei oficiale către preşedintele României, Traian Băsescu. Şeful statului român ar putea merge în vizită la Chişinău la începutul anului viitor.

Potrivit Unimedia, Mihai Ghimpu a precizat că, dacă doreşte, Traian Băsescu poate face o vizită la Chişinău chiar şi în aceste zile.

"Dacă doreşte, şi în perioada sărbătorilor, nu sunt împotrivă. Eu cred că după sărbători, oricum a avut şi dumnealui un an nu simplu, nu uşor, ca şi noi, avem şi noi nevoie de un răgaz ca să ne mai odihnim puţin şi să începem un an nou, anul 2010, cu noi puteri. După Revelion vedem cum", a afirmat Ghimpu.

Întrebat dacă i-a fost transmisă lui Traian Băsescu o invitaţie oficială în acest sens, oficialul moldovean a răspuns: "E în stadiu de pregătire. Ieri am zis să pregătească invitaţia".

Însărcinatul cu afaceri al României la Chişinău, Alexandru Mureşan, a explicat, pentru JurnalTV.md, că preşedintele Traian Băsescu va efectua foarte curând o vizită la Chişinău, dar şi-a exprimat convingerea că acest lucru nu se va petrece mai devreme de 15 ianuarie.

Potrivit diplomatului român, începutul anului 2010 se anunţă foarte încărcat şi că vor fi o serie de contacte la nivel de preşedinte, premier şi ministru de Externe, ca răspuns la vizitele efectuate de oficialii moldoveni la Bucureşti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite