Vizele impuse românilor au lăsat nesterilizaţi maidanezii din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Chişinău au intrat în impas în ceea ce priveşte campania de sterilizare a maidanezilor pentru că specialiştii români care se ocupau de câini nu pot veni în Republica Moldova, din cauza introducerii regimului de vize.


Medicii veterinari români au plecat din Republica Moldova imediat după protestele din 7 aprilie, la indicaţia fundaţiei austriece din care fac parte. Primăria a anunţat că a depus deja toate actele necesare pentru ca specialiştii români să poată reveni la Chişinău şi să continuie campania, însă  procedura de solicitare şi de eliberare a vizelor este anevoioasă, astfel încât specialiştii români nu vor putea ajunge la Chişinău decât peste câteva luni.

Programul de sterilizare a câinilor vagabonzi a început la Chişinău în luna martie şi a durat aproape o lună. Fundaţia austriacă din care fac parte zece specialişti români a reuşit să sterilizeze peste 700 de maidanezi. Până la revenirea acestora la Chişinău, de sterilizare se va ocupa Regia autosalubritate a Primăriei şi câteva ONG-uri din domeniu, care se plâng însă că nu pot face mare lucru, întrucât nu dispun de echipamentul necesar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite