Viscolul şi zăpada s-au întors în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul meteorologic ungar (OMSZ) a anunţat, ieri, că a decretat o alertă cod roşu în centrul Ungariei, unde s-a mai aşternut un strat proaspăt de omăt de 20 de centimetri.

Căderile puternice de zăpadă ar urma să „se concentreze astăzi pe partea orientală a Ungariei", adaugă ­OMSZ, subliniind că situaţia va fi agravată de rafalele de vânt. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în ţară, iar trenurile au înregistrat întârzieri de 15-20 de minute.

Aeroportul internaţional din Budapesta a fost închis provizoriu ieri-dimineaţă pentru a se curăţa pistele de zăpadă. Ninsorile abundente, însoţite de rafale de vânt violente, au paralizat ieri o mare parte din transporturile rutiere şi feroviare în nord-estul Germaniei, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Pe insula Ruegen, în Marea Baltică, „este haos generalizat pe şosele", unde aproape 40 de centimetri de omăt s-au aşternut începând de vineri de la prânz, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Stralsund. Nămeţii care ating în unele locuri trei metri înălţime blochează numeroase drumuri din Mecklenbourg-Pomerania occidentală, mai ales autostrada A20, care a fost ­închisă.

Victime în Germania

În oraşele Rostock şi ­Greifs­­wald, autobuzele şi tramvaiele nu au  circulat ieri, iar poliţia a făcut apel la şoferi să nu iasă în trafic. Societatea căilor ferate Deutsche Bahn semnala de asemenea numeroase anulări şi întârzieri în reţeaua sa din nord-est.

O persoană şi-a pierdut viaţa şi mai mult de 40 au fost rănite în peste 300 de accidente produse în noaptea de vineri şi sâmbătă numai în landul Renania de Nord - Westfalia, din nord-vestul ţării, a indicat poliţia. Alţi doi oameni au murit în accidente separate pe şoselele alunecoase din Bavaria, în sudul Germaniei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite