Victoria la alegerile din Kosovo, disputată de primele două formaţiuni politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele două formaţiuni politice aflate la putere în mica republică Kosovo, a cărei independenţă unilaterală a stârnit destulke critici şi proteste din partea opiniei internaţionale, au revendicat victoria la alegerile locale de ieri, relatează AFP.

Rezultatele alegerilor urmează a fi9 făcute publice în cursul acestei zile.

Premierul kosovar Hashim Thaci a revendicat deja victoria partidului său. Acesta a anunţat că formaţiunea pe care o conduce, Partidul Democratic din Kosovo (PDK), a câştigat alegerile în 20 din totalul de 36 de localităţi unde s-au desfăşurat scrutinul.

Nici partidul preşedintelui Kosovar Fatmir Sejdiu nu s-a lăsat mai prejos şi a revendicat victoria în capitala Priştina, unde ar fi obţinut primăria şi majoritatea în Consiliul local. "A fost o zi fastă pentru Liga Democratică din Kosovo (LDK, n.r)", a declarat vicepreşedintele Ligii, Lutfi Haziri.

În pofida apelului Belgradului pentru boicotarea alegerilor, la scrutin s-au prezentat mai mulţi sărbi kosovari decât se estimase iniţial.

Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo, proclamată în 17 februarie 2008, şi consideră în continuare teritoriul drept o provincie a sa.

Potrivit autorităţilor electorale kosovare, scrutinul nu a fost marcat de nereguli majore.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite