Vatican: Manifestările religioase de Crăciun, transmise pe internet şi pe iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea. Sursa: EPA
Papa Benedict al XVI-lea. Sursa: EPA

Cine are acces la Internet sau are un iPhone va putea urmări în direct slujbele de Crăciun oficiate de papa Benedict al XVI-lea, datorită unui acord încheiat de Vatican cu Telecom Italia, care a furnizat platforma tehnologică de distribuire de conţinut.

Astfel, credincioşiii din întreaga lume vor putea să urmărească pe iPhone şi pe site-ul Radio Vatican, al Consiliului pontifical pentru comunicaţii sociale şi pe www.pope2you.net diferitele manifestări religioase cu ocazia Crăciunului, a precizat într-un comunicat serviciul de documentare al Radio Vatican (Sedoc), preluat de Agerpres.

Slujba de vineri seară, din Ajunul Crăciunului, mesajul de Crăciun şi binecuvântarea 'Urbi et Orbi' de sâmbătă la prânz, precum şi slujba pentru ziua mondială a păcii, de 1 ianuarie, vor fi transmise în direct audio şi video.

Comentariile vor fi disponibile în şase limbi: italiană, franceză, engleză, germană, spaniolă şi portugheză. Pentru slujba de la miezul nopţii vor fi disponibile şi comentarii în chineză, iar pentru cea de pe 1 ianuarie şi în arabă.

Un canal audio va fi disponibil fără comentarii.

Transmisiunile sunt realizate în strânsă colaborare cu Centrul de Televiziune Vatican (CTV), a precizat Sedoc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite