Varşovia doreşte postul de comisar pentru buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varşovia doreşte postul de comisar pentru buget
Varşovia doreşte postul de comisar pentru buget

Preşedintele polonez Lech Kaczynski a declarat marţi că Polonia doreşte postul de comisar european pentru buget pentru fostul său ministru al privatizărilor, astăzi eurodeputat liberal Janusz Lewandowski, într-un interviu televizat.

"Candidatul este Janusz Lewandowski", a declarat Kaczynski la primul canal al televiziunii publice.

"Vreau pentru el un portofoliu printre cele mai importante posibile. Cel al Bugetului este cel mai bun", a precizat şeful statului polonez.

Kaczynski a indicat că a vorbit deja cu şeful Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, pe marginea ceremoniei de semnare a Tratatului de la Lisabona, la 10 octombrie la Varşovia.

Preşedintele polonez a indicat de asemenea că el se bazează pe faptul ca "o importantă instituţie europeană să fie instalată la Varşovia".

"Este vorba înainte de toate de domeniul supravegherii sistemelor de asigurări sau bancare", a adăugat el, citat de Agerpres.

Janusz Lewandowski, 58 de ani, a fost ministru al privatizărilor din 1990 până în 1993. Ales eurodeputat pe listele Platformei Civice (PO, la putere) la alegerile din 2004, el a ocupat timp de doi ani şi jumătate funcţia de preşedinte al comisiei bugetare a Parlamentului European.

El a fost reales la ultimul scrutin european, aminteşte AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite