VIDEO Vlad Filat: "Comuniştii nu vor mai guverna niciodată în Republica Moldova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat, luni, pentru Publica TV, că o eventuală revenire a comuniştilor la putere, în cadrul Guvernului de la Chişinău, nu este decât un mit pentru visători.

Vlad Filat le-a cerut oamenilor să rămână "ancoraţi în realitate" şi să nu se gândească la vremuri care nu au cum să mai apară. "Revenirea comuniştilor la guvernare este un mit, pentru cei care visează.  Le doresc vis plăcut. Rămân ancorat în realitate. Nu mă ţin puternic de fotoliu. Sunt calm şi liniştit pentru că nu mi-am propus o anumită funcţie sau să aduc în funcţii oameni din partid", a spus premierul Republicii Moldova, care a mai adăugat că "Moldova are viitor doar fără Voronin şi fără comunişti!".

Mai citiţi şi:

Relaţiile bilaterale România-Republica Moldova, discutate telefonic de premieri

Vremia Novostei: România nu recunoaşte graniţele sovietice ale Republicii Moldova

Conform Unimedia.md, referitor la alegerile anticipate, premierul a declarat că acestea "ar crea mari probleme în realizarea acţiunilor de integrare europeană ale actualei guvernări".

Vlad Filat a mai spus că nu va căuta scuze Guvernului şi nici parlamentarilor care se află în această situaţie. "Dacă cineva nu îşi asumă responsabilitatăţile, greşeşte amarnic", a punctat Filat.

Premierul Republicii Moldova a mai declarat că Guvernul de la Chişinău mai întâmpină "bariere enorme în privinţa exportului mărfurilor moldoveneşti pe piaţa Federaţiei Ruse".

Filat mai declarat că PLDM nu va participa în cadrul campaniei pentru Referendum în cazul în care Comisia de la Veneţia nu va aviza pozitiv textul noii Constituţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite