VIDEO Cum a primit diplomatul acuzat de spionaj pachet în cutia de bagaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea rusă a difuzat imagini ce par a fi flagrantul organizat pentru reţinerea dipolomatului român, într-un centru comercial situat în vestul Moscovei.

În imagini se vede cum un bărbat, posibilul complice rus al lui Grecu, depune un pachet negru într-o cutie de bagaje, transmite Realitatea Tv.

Citeşte şi:
Serviciile secrete ruse au arestat un diplomat român pentru spionaj. Diplomatul a fost eliberat şi se află în sediul Ambasadei României în capitala rusă

Câteva minute mai târziu, diplomatul român deschide compartimentul. La scurt, el este reţinut.

Presa rusă scrie că România este membru al NATO, adăugând că, potrivit unor prime indicii, informaţiile pe care le obţinuse diplomatul acuzat de spionaj nu erau destinate numai Bucureştiului.

Serviciile secrete ruse, FSB, l-au arestat ieri pe secretarul I al ambasadei României la Moscova, care ar fi fost prins în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete. Diplomatul a fost eliberat după câteva ore şi a fost declarat persona non grata. El trebuie să părăsească teritoriul Rusiei astăzi sau mâine dimineaţă, cel târziu.

"FSB a reţinut la Moscova, în flagrant delict, în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete de la un cetăţean rus, un membru al serviciilor de informaţii române, Gabriel Grecu, care lucra sub acoperire în calitate de secretar I" al ambasadei ţării sale, a anunţat ieri Serviciul Federal de Securitate rus (FSB).

Potrivit FSB, diplomatul se afla în posesia "unor materiale de spionaj care demonstrează deplin activitatea sa ostilă în Rusia".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite