VIDEO Restricţii de zbor cauzate de reapariţiei norului de cenuşă / 300 de curse anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr total de 300 de zboruri au fost anulate în Europa din cauza reapariţiei norului de cenuşă provenite de la vulcanul Eyjafjjoell din Islanda, anunţă organizaţia europeană pentru securitatea navigaţiei aeriene - Eurocontrol.

Zonele în care cenuşa vulcanică este susceptibilă de a afecta funcţionarea reactoarelor avioanelor se află în prezent în părţi din Islanda, Scoţia, Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

Situaţia nu se va ameliora în aceste zone în cursul zilei. Irland, vestul Scoţiei şi nord-vestul Angliei ar putea fi afectate, cu potenţiale riscuri pentru funcţionarea aeroporturilor Manchester şi Liverpool, semnalează Eurocontrol.

Cursele aeriene transatlantice de dimineaţă s-au desfăşurat normal.

Cantitatea de cenuşă emisă de vulcanul islandez Eyjafjjoell a crescut, dar rămâne la un nivel mult mai mic decât cel de la începutul erupţiei.

Irlanda şi Marea Britanie au reintrodus miercuri restricţii de călătorie pe principalele aeroporturi pentru a evita eventuale probleme cauzate de reapariţia norului de cenuşă vulcanică, potrivit BBC.

Marea Britanie

Autoritatea pentru Aviaţia Civilă din Marea Britanie a interzis efectuarea curselor aeriene pe majoritatea aeroporturilor din Scoţia şi Irlanda de Nord începând cu ora 06:00 GMT. Aeroporturile din cele două capitale regionale, Edinburgh şi Belfast, au rămas operaţionale.

Autorităţile britanice au avertizat miercuri că noul val de cenuşă ar putea atinge nord-vestul Angliei şi Ţara Galilor, însă că Londra nu va fi afectată.

Irlanda

Pe aeroportul din Dublin, toate zborurile spre şi dinspre aeroport au fost suspendate începând cu ora 10:00 GMT, potrivit BBC.

Decizia a fost anunţată de Irish Aviation Authority, care a interzis şi marţi zborurile în majoritatea zonelor ţări timp de mai multe ore. Pe aeroportul Shannon, un alt aeroport important din ţară, IAA nu a impus restricţii.

Traficul aerian din Europa a fost grav perturbat în jur de o săptămână luna trecută din cauza norului de cenuşă vulcanică provenită de la un vulcan islandez, fapt ce s-a soldat cu pierderi de miliarde de dolari pentru companiile de pe bătrânul continent.

 Peste 100.000 de zboruri au fost atunci anulate şi peste opt milioane de pasageri au fost afectaţi atunci.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite