VIDEO-FOTO Proteste violente ale studenţilor britanici la sediul conservatorilor din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii britanici au pătruns, miercuri, în clădirea care găzduieşte sediul Partidului Conservator din Londra, după ce au spart geamurile. Tinerii au manifestat împotriva creşterii taxelor de înscriere la universitate, propuse de noul guvern.

Studenţii au aprins focul în faţa turnului, iar oliţia a baricadat ulterior intrarea în clădire. Incidentele s-au produs în cadrul unei manifestaţii organizate împotriva proiectului guvernamental de creştere a taxelor de şcolarizare în facultăţile britanice, care reuneşte cel puţin 20.000 de studenţi.

Vezi galerie foto aici.

Oamenii politici par să ia în derâdere ce se întâmplă. Ar trebui să ia bani de la persoane care câştigă mult, care au salarii cu şapte cifre, nu de la studenţi care nu au bani, a declarat Anna Tennant-Siren, studentă la universitatea Ulster din Coleraine.

image

Deputaţii ar trebui să se gândească de două ori înainte de a duce această politică scandaloasă, a afirmat preşedintele Sindicatului naţional al studenţilor, Aaron Porter.

image

Guvernul condus de conservatorul David Cameron vrea să autorizeze universităţile să ridice limita taxelor de înscriere la 6.000 de lire sterline şi, "în circumstanţe excepţionale", la 9.000 de lire sterline.

Proteste ale studenţilor britanici la Londra

Taxele de înscriere pentru studenţii britanici şi europeni în universităţile englezeşti nu pot depăşi, în prezent, 3.290 de lire sterline de student pe an.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite