VIDEO-FOTO Planul de austeritate al Greciei a fost votat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi confruntări au avut loc la Atena, miercuri dimineaţă, între manifestanţi şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa, chiar înainte de votul asupra proiectului de buget de austeritate din Parlament.

UPDATE16.35 Parlamentul Greciei a aprobat programul de austeritate propus de Guvern, necesar pentru ca statul să primească următoarea tranşă de la FMI, de 12 miliarde de euro, pentru a evita falimentul.

Programul a fost susţinut de 155 de parlamentari, din totalul de 300, în timp ce 138 au votat "împotrivă".

După aflarea veştii, demonstranţii au început să arunce cu pietre şi să se îndrepte din nou spre sediul Parlamentului.

Poliţiştii au îndepărtat un grup de 400 de manfiestanţi de stânga din faţa hotelului Hilton, din apropierea centrului oraşului. Manifestanţii încercau să ajungă în piaţa Syntagma, în apropierea Parlamentului.

image

Votul în Parlament asupra acestui proiect de austeritate, aşteptat la ora 11.00 GMT (14.00, ora României), este crucial pentru continuarea ajutorului financiar internaţional pentru Grecia, dar şi pentru zona euro, care va fi în pericol în caz de eşec, relatează AFP.

image

Pe de altă parte, în apropierea Stadionului Panathinaiko, un alt grup de aproximativ 150 de manifestanţi a fost respins de poliţie pentru a degaja o stradă vitală circulaţiei în această parte a oraşului.

image

Manifestanţii intenţionează să încercuiască Parlamentul în momentul votului.

image

Proiectul de buget este contestat de sindicate, care au declanşat marţi o grevă generală de 48 de ore. El prevede economii de 28,4 miliarde de euro şi privatizări masive care ar trebui să aducă 50 de miliarde de euro la bugetul statului până în 2015.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite