Îndemnul uluitor al Iuliei Timoşenko din închisoare, într-o înregistrare video filmată de un avocat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opozanta Iulia Timoşenko, fost premier, i-a îndemnat pe ucraineni să "răstoarne" regimul "mafiot" al preşedintelui Viktor Ianukovici în alegerile legislative de la 28 octombrie, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă de către partidul acesteia, relatează AFP.

"Vreau să mă adresez tuturor! Dacă nu înţelegeţi acum că infracţionalitatea şi mafia domnesc în Ucraina, nimic nu vă va putea proteja după aceea", declară ea în această înregistrare video, îndemnându-i pe ucraineni să "se ridice şi să răstoarne această grupare infracţională în cadrul acestor alegeri".

Opozanta, care pare că nu şi-a pierdut energia obişnuită, în pofida unei perioade de peste un an de încarcerare, l-a acuzat pe şeful statului că i-a transformat viaţa în "iad".

"Cu fiecare zi petrecută aici se exercită nu doar presiuni psihologice, ci şi fizice, fiecare zi petrecută aici se transformă în iad, un lucru făcut înadins, cu bună ştiinţă. Este un plan al lui Ianukovici", a apreciat Timoşenko.

În această înregistrare video de aproximativ două minute, filmată de un avocat al opozantei cu telefonul mobil, aceasta este aşezată, aparent pe culoarul unui spital public din Harkiv (est), unde a fost transferată în mai de la închisoare, din cauza unei hernii de disc.

"Puţin contează ceea ce scrie în legile privind drepturile omului. Acest lucru nu are nicio importanţă pentru mafia lui Ianukovici. Pentru ei, contează doar îmbogăţirea şi corupţia pe care le-au organizat în Ucraina", subliniază Timoşenko.

Ea ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, în legătură cu un acord în domeniul gazelor naturale încheiat cu Rusia, pe care l-a semnat pe când era premier, considerat dezavantajos pentru Ucraina.

Opozanta, vizată de asemenea de un proces pentru noi acuzaţii de deturnare de fonduri, denunţă aceste proceduri ca pe o răzbunare personală din partea adversarului său, preşedintele Viktor Inukovici.

Cazul său a provocat o gravă criză între Ucraina şi Occident, care îl consideră motivat politic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite