VIDEO Ferma din Uelzen, sursa probabilă a infectării cu E.coli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferma produce o mare varietate de seminţe germinate din produse importate din diverse ţări
Ferma produce o mare varietate de seminţe germinate din produse importate din diverse ţări

Ferma din regiunea Uelzen, în landul Saxonia Inferioară, este sursa probabilă a infectării cu bacteria E.coli enterohemoragică. Ea este situată la aproximativ 100 de kilometri sud de oraşul Hamburg şi furnizează seminţe germinate restaurantelor şi pieţelor din oraş şi din landurile învecinate.

Ferma produce o mare varietate de seminţe germinate din produse importate din diverse ţări, potrivit ministrului Agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann. Acestea includ fasole, lucernă, broccoli, mazăre şi linte, toate produse pentru a fi consumate în salate, relatează BBC.

Seminţele germinate sunt produse la o temperatură de aproximativ 38 de grade Celsius, "ideală pentru bacterii", a subliniat Lindemann.

Anunţul ar putea pune în încurcătură autorităţile germane, care au acuzat anterior fermele spaniole că ar fi sursa epidemiei, notează BBC în ediţia electronică.

image

Managerul general al fermei, Klaus Verbeck, nu vede cum este posibil acest lucru.

"Nu pot să înţeleg cum s-a putea lega ceea ce facem noi aici şi acuzaţiile ce ni se aduc", a declarat Verbeck pentru publicaţia Neue Osnabruecker Zeitung.

"Salata este cultivată doar din seminţe şi apă, iar acestea nu sunt fertilizate deloc. Nu există niciun îngrăşământ de origine animală folosit în această fermă" a adăugat el.

Mai mult de 2.150 de persoane din Germania au fost infectate cu bacteria E.coli enterohemoragică (EHEC), multe dintre ele dezvoltând sindromul hemolitic şi uremic (SHU), care poate fi fatal. Cazurile se concentrează în Hamburg, dar persoane infectate au fost înregistrate în alte 12 ţări. Alte 22 de persoane au murit în Europa din cauza acestei epidemii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite