VIDEO FOTO: El i-a spart nasul lui Berlusconi la Milano!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvio Berlusconi a fost lovit în faţă de un cetăţean în timpul unei manifestări. Premierul italian a fost transportat la spital cu buza spartă.  El va rămâne sub supraveghere medicală la spital timp de 24 de ore.

Potrivit ziarului ¨Corriere della Sera¨, premierul italian Silvio Berlusconi a fost lovit în faţă în timpul discursului de astăzi din Piazza Duomo din Milano. Premierul a fost lovit în timp ce îşi saluta susţinătorii înainte să părăsescă piaţa. Un cetăţean a reuşit să treacă neobservat de oamenii de pază şi l-a lovit pe premier.

Află mai multe pe adevărul.it, primul site din România care a anunţat această ştire!

Berlusconi a fost băgat imediat în maşina de protocol, în timp ce alţi agenţi de poliţie l-au imobilizat pe atacator. pe care au reuşit să-l scoată dintre susţinătorii premierului care vroiau să-l bată. Ministrul La Russa a declarat că este posibil ca omul care l-a lovit pe Berlusconi să fi avut o bucată de metal în mână.

Bărbatul care l-a lovit pe premier, Massimo Tartaglia (42), a fost arestat de poliţie.

image

Unii martori oculari spun că premierul a fost lovit cu o replică în miniatură a unei catedrale.

Atacul s-a petrecut în timp ce premierul se afla lângă maşină, la încheierea mitingului electoral, şi dădea autografe. După ce a fost urcat în maşină, premierul a ieşit din nou afară, pentru câteva clipe, într-un efort aparent de a arăta că nu este rănit grav.

No title
Silvio Berlusconi după pumnul încasat

"Ce i-au făcut lui Berlusconi este un act de terorism", a declarat Umberto Bossi, şeful partidului de extremă-dreaptă Liga Nordului, un aliat apropiat al lui Berlusconi.

La începutul mitingului electoral, Silvio Berlusconi a fost huduit de câteva zeci de persoane care i-au strigat "Bufonule!". Şeful guvernului le-a replicat strigându-le de mai multe ori la microfon "Să vă fie ruşine!". Ulterior s-a produs o altercaţie între persoanele contestatare şi tinerii din serviciul de ordine al mitingului, ceea ce a determinat poliţia să intervină, însă nu se ştie dacă persoana care l-a lovit pe premier făcea parte dintre cei care l-au fluierat la începutul mitingului.

Nu este prima dată când Berlusconi a fost grav rănit. În urmă cu câţiva ani la Roma, un tânăr a aruncat în el cu trepiedul unui aparat foto şi i-a provocat o rană deschisă la baza craniului.

Alte cazuri celebre

În luna mai a acestui an, un poliţist a descărcat accidental un pistol cu gaz în preajma preşedintelui Iranului, Mahmoud Ahmadinejead. Evenimentul a stârnit panică printre gărzile lui Ahmadinejead, preşedintele fiind nevoit să se refugieze în maşină.

Anul trecut, pe 14 decembrie, un jurnalist irakian a aruncat cu pantofii în George Bush, pe-atunci încă preşedintele SUA. Bush se afla în Irak şi susţinea o conferinţă de presă în care a comentat pe marginea măsurilor de securitate care au fost luate în această ţară. "Acel individ nu a dorit decât să atragă atenţia", a declarat Bush imediat după incidentul care a făcut înconjurul lumii.



Preşedintele Insulelor Maldive, Maumoon Abdul Gayoom, a fost atacat cu un cuţit în timpul unei vizite facută într-o insulă aflată în nordul Oceanului Indian. El a fost salvat de un tânăr de 17 ani.

În anul 2000, Emil Constantinescu, preşedintele României de la acea vreme, a fost victima unui incident în faţa liceului Jean Monnett. Faur Isaia, membru PRM, l-a interpelat pe Constantinescu şi l-a stropit cu cerneală în faţă, deşi Constantinescu era însoţit de ofiţeri SPP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite