VIDEO Aproape 5.000 de ferme din Germania, închise din cauza riscului de contaminare cu dioxină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 4.700 de ferme din Germania au fost închise provizoriu, din cauza riscului de contaminare cu dioxină. Potrivit Ministerul Agriculturii, autorităţile germane au descoperit că o mare cantitate de furaje pentru animale sunt contaminate cu această substanţă otrăvitoare.

Majoritatea fermelor afectate sunt de porci şi se află în Saxonia Inferioară.

Oficialii au subliniat, însă, că nivelul de dioxină nu reprezintă un risc pentru oameni şi că fermele au fost închise numai ca măsură de precauţie.

Ceea ce este şi mai grav, un producător de uleiuri pentru industria germană de furaje ştia încă de la sfârşitul lunii martie despre nivelul crescut de dioxină din produsele sale, conform unui oficial german.

Compania "Harles and Jentzsch" a detectat concentraţia crescută la propriile sale teste, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii din landul Schleswig- Holstein.

Peste 1.000 de ferme germane şi-au pierdut dreptul să mai vândă ouă, după ce autorităţile au descoperit dioxină în ele, săptămâna trecută. 

Dioxinele sunt reziduuri formate în special prin combustii, industriale sau naturale. Ele au fost catalogate drept substanţe cancerigene de către Organiuaţia Mondială a Sănătăţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite