VIDEO Cum au sărbătorit italienii demisia lui Silvio Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de manifestanţi au petrecut sâmbătă spre duminică, în mai multe colţuri din capitala Italiei, demisia fostului premier Silvio Berlusconi.

Fie că au ieşit pe stradă sau s-au adunat în gaşcă pe la casele prietenilor sau în diferite cluburi, italienii şi-au manifestat bucuria că au scăpat de "Il Cavaliere".

Cu steaguri, pancarte cu mesaje împotriva fostului premier Silvio Berlusconi pe care se putea lesne citi "Clovnul", "Dispari", "la puşcări!", "bye-bye Silvio!", "În sfârşit!", mulţimea a stat până spre dimineaţă.

"Suntem aici pentru că suntem foarte, foarte bucuroşi că Berlusconi se duce în sfârşit acasă! Să se ducă acasă!", a spus una dintre manifestante.

"Ciao şi nu te întoarce!", a adăugat un altul.Silvio Berlusconi a demisionat sâmbătă din funcţia de premier după ce parlamentul a aprobat reformele economice la care s-a angajat în faţa Uniunii Europene. Berlusconi a lăsa ţara cu o datorie de 2.000 de miliarde de euro cea mai mare datorie din zona euro în termini absoluţi.

"Omul care a distrus o întreagă naţiune", aşa cum l-a numit The Economist, este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, cu o avere estimată la 7,8 miliarde de dolari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite