VIDEO Doi jurnalişti au fost bătuţi de jandarmi în Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul le arătase jandarmilor legitimaţia
Jurnalistul le arătase jandarmilor legitimaţia

Un reporter de investigaţii care relata de la faţa locului despre protestele din Franţa a fost bătut marţi de Poliţie în piaţa Bastiliei din Paris. Reporterul le spusese jandarmilor că era jurnalist.

Prefectura din Paris a deschis o anchetă în acest caz. "Suntem conştienţi de dificultăţile pe care le au forţele de ordine la asemenea evenimente. Cu toate astea, imaginile arată gesturi şi schimburi verbale ce nu pot fi tolerate", a spus prefectura.

Reporterul de investigaţii agresat de Poliţie, Thierry V., lucrează la Canal++ şi relata de la faţa locului despre protestele anti-guvernamentale.

Într-o acţiune de retragere a Poliţiei, jurnalistul a fost îmbrâncit de forţele de ordine. El a strigat: "Sunt jurnalist!" dar jandarmii l-au prins, i-au dat câteva bastoane peste picioare şi l-au doborât la pământ. În tot acest timp, jandarmii i-au ameninţat cu spray paralizant pe cameramanii care filmau. După ce s-a ridicat, reporterul le-a arătat jandarmilor Carta de Jurnalist, documentul care atestă profesia de reporter în Franţa. A fost din nou îmbrîncit şi dat la o parte. La final, un bărbat care a asista la incident îi spune jurnalistului: "Nu îi mai înfrunta, pentru că sunt nişte criminali!".

Mai jos aveţi înregistrarea VIDEO. Scena începe de la secunda 55.


LA POLICE FRAPPE UN JOURNALISTE D'INVESTIGATION DE CANAL+
Încărcat de MOASPRESS. - Watch the latest news videos.

Un alt incident, tot de marţi, arată cum o patrula de jandarmi prinde un jurnalist care iese din clădire. Deşi bărbatul strigă şi el că "Sunt jurnalist! Sunt Jurnalist!" şi are şi căşti radio pe cap, el primeşte de la jandarmi câteva bâte peste cap.


20101012 UNE EQUIPE DE TF1 MATRAQUEE PAR LA POLICE
Încărcat de MOASPRESS. - Up-to-the minute news videos.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite