VIDEO Critici dure pentru organizatorii "Love Parade" de la Duisburg din partea presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa germană îi critică dur pe organizatorii concertului tehno "Love Parade" de la Duisburg, acuzându-i de neglijenţe grave care au condus la busculada soldată cu moartea a 19 persoane şi rănirea a circa 340 de oameni.

Procesul verbal al morţii - 19 morţi şi 342 de răniţi. Nu au avut nicio şansă, titrează publicaţia germană Bild.

Numeroşi experţi avertizaseră în legătură cu riscurile organizării unui astfel de eveniment într-un spaţiu atât de îngust. De ce nu a reacţionat nimeni? Pentru că, pentru edilii unui oraş cum este Duisburg, aflat în dificultate economică, titlurile pozitive din ziare sunt mai importante decât securitatea participanţilor, mai notează Bild.

Această tragedie este cu atât mai gravă cu cât Primăria, poliţia, organizatorii şi experţii fuseseră avertizaţi în prealabil, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Potrivit Der Spiegel, zona de desfăşurare a festivalului "Love Parade" primise autorizaţie pentru 250.000 de persoane, în timp ce la concert au venit 1,4 milioane de persoane.

Lipsa unor planuri de intervenţie a pompierilor şi a măsurilor de securitate insuficiente a făcut ca zona respectivă să fie limitată la un număr de 250.000 de fani ai Love Parade, după cum precizează sursa citată. Un act primit de organizatori, compania de muzică techno Lopavent, arată faptul că această cifră nu putea fi depăşită.

image

Süddeutsche Zeitung denunţă "amatorismul total" al autorităţilor locale.

Busculada produsă sâmbătă s-a soldat cu moartea a 19 persoane şi rănirea altor 340, conform celui mai recent bilanţ anunţat de poliţia locală.

Mai citiţi şi:

VIDEO Mărturia unui supravieţuitor al tragediei de la Duisburg: "Auzeam doar strigăte de disperare“

Potrivit revistei, poliţia a şters documentele referitoare la Love Parade, dintre care ordine de intervenţie, rapoarte şi hărţi care figurau în computerele funcţionarilor desemnaţi să se ocupe de eveniment. "Marele aspirator a ajuns foarte repede", a declarat un poliţist, sub acoperirea anonimatului.

Cu puţin timp înainte de producerea dramei la intrarea într-un tunel, singura cale de acces la o fostă gară pentru mărfuri, organizatorii evenimentului au menţionat 1,4 milioane de participanţi, cifră neconfirmată de poliţie.

Terenul, cu o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi", "putea primi până la 300.000 de persoane (şi) nu era plin", a dat asigurări, duminică, Wolfgang Rabe, şeful celulei de criză din acest oraş din vestul Germaniei.

O anchetă judiciară a fost deschisă pentru elucidarea acestui accident, care s-a soldat, sâmbătă, cu moartea a 19 persoane, dintre care şapte străini, şi cu rănirea altor 340 de participanţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite