VIDEO Maşina Prinţului Charles a fost atacată de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărirea taxelor de înscriere la universitate, măsură propusă de parlamentul britanic, a provocat joi seară, la Londra, o bătaie între poliţie şi studenţii care au ieşit în stradă nemulţumiţi de decizia guvernanţilor.

UPDATE Studenţii înfuriaţi de votul Parlamentului britanic privind triplarea taxelor universitare, au atacat maşina în care se afla Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, joi seară.

Demonstranţii au spart o fereastră şi au aruncat cu vopsea pe maşină, dar niciun membru al familiei regale nu a fost rănit, potrivit CNN.

Studentii au aruncat cu vopsea in masina printului.



Atacul vine pe fondul aprobării de către Parlamentul britanic a creşterii taxelor universitare, proiectul fiind votat, joi seară, cu 323 de voturi pentru şi 302 împotrivă. Decizia face parte din pachetul de măsuri destinat reducerii deficitului uriaş al ţării. Astfel, taxele minime încasate de universităţile britanice vor creşte de la 4.700 de dolari, la aproape 14.000 dolari.

Trei poliţişti au fost răniţi, dintre care unul grav şi mai mulţi studenţi au ieşit din confruntare cu feţele însângerate.

În apropierea Parlamentului, studenţii au încercat de mai multe ori să forţeze cordonul de securitate al poliţiştilor, care au răspuns lovind mai mulţi manifestanţi.

Mii de persoane participă la această manifestaţie, a patra organizată la Londra în mai puţin de o lună.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite