VIDEO Un şofer de autobuz din Roma conduce cu coatele: mâinile îi sunt ocupate cu două telefoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer de autobuz din Roma, care a fost filmat în timp ce folosea două telefoane mobile la volan şi conducea cu coatele, a fost suspendat din funcţie, potrivit unui oficial local.

Înregistrarea cu şoferul care vorbea la un telefon în timp ce conducea un autobuz cu călători şi în acelaşi timp încerca să-şi configureze e-mail-ul pe un alt telefon, a fost postată pe site-ul cotidianului La Repubblica. În Italia, chiar şi folosirea unui singur telefon în timpul şofatului este ileagală, ceea ce face ca infracţiunea şoferului din imagini să fie şi mai mare.

Un oficial de la transporturi regionale, Francesco Lollobrigida, a spus că şoferul a fost suspendat până când va fi luată o decizie cu privire la dreptul acestuia de a mai fi şofer de autobuz, adăugând că această măsură este necesară pentru a "proteja pasagerii şi imaginea impecabilă a altor muncitori din transporturi publice".

În timp ce politicienii din opoziţie au cerut ca şoferul să fie concediat, compania de autobuze care operează traseul respectiv a declarat că şoferul a fost angajat de către un subcontractant "cu management propriu", motiv pentru care este neclar dacă fapta lui este suficient de gravă pentru a fi concediat, potrivit New York Times

Guvernatorul din Lazio, Renata Polverini, a condamnat comportamentul şoferului, catalogându-l ca fiind "inacceptabil şi necugetat"."Oamenii care sunt responsabili pentru siguranţa altora nu trebuie să se comporte astfel", a spus ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite