VIDEO Preşedintele Inguşetiei, grav rănit într-un atentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iunus-bek Ievkurov, al treilea preşedinte al republicii ruse Inguşetia a fost grav rănit astăzi într-o tentativă de asasinat, informează ITAR-TASS, citată de Reuters.

Atacul s-a produs jurul orei locale 8.30 (7.30 ora României). Anterior, agenţia Interfax a anunţat că o explozie s-a produs la trecerea convoiului liderului local, Iunus-Bek Ievkurov.

AFP anunţat că trei gărzi de corp ale preşedintelui au fost ucise.

 "A existat o tentativă de asasinat vizându-l pe preşedintele Ievkurov. Starea sa este gravă", au anunţat autorităţile.

"Este operat (...) potrivit informaţiilor de care dispunem, viaţa sa nu este în pericol", a adăugat un purtător de cuvânt al Preşedinţiei, Kaloi Ahigov, citat de Interfax.

Medvedev: Tentativa de asasinat, un act terorist


Preşedintele rus Dmitri Medvedev a numit de un "act terorist "comis de "bandiţi", atacul împotriva liderului republicii ruse Inguşetia, transmite AFP.

"Atacul vizând preşedintele Inguşetiei, Iunus-Bek Ievkurov, este un act terorist. Este acţiunea unor bandiţi", a declarat Medvedev.

Potrivit preşedintelui rus, "în ultimul timp, preşedintele Inguşetiei a muncit mult pentru a reinstaura ordinea şi pacea civilă în republică. Acest lucru nu este pe placul bandiţilor".

Republica Inguşetia este situată în regiunea instabilă a Caucazului de Nord. Conflictul din Cecenia vecină a afectat stabilitatea Inguşetiei, unde au avut loc asasinate, proteste antiguvernamentale şi atacuri asupra forţelor de securitate.

Iunus-bek Ievkurov a fost numit de preşedintele federaţiei, Dmitri Medvedev, în 30 octombrie 2008. El a fost aprobat apoi de Parlamentul local.

Iunus-bek Ievkurov este militar de carieră şi a luat parte la numeroase conflicte în care Rusia a jucat un rol esenţial, inclusiv în Cecenia şi Kosovo, relatează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite